2015’in ilk kitabı 🙂 Jose Saramago’nun uzun öykü türünde olan”Bilinmeyen Adanın Öyküsü” kitabı oldu. Açıkçası hocamın tavsiyesiyle başlamış olduğum ve Saramago’yu hiç okumamış olduğum için beğendiğim eser oldu. Hocamın deyimiyle Saramago okumadan “edebiyat okudum” deme fırçasının ardından yeni yıla bu kitap ile bir başlangıç yapayım dedim.
Hoş bir alıntı yapmak istiyorum.
. . .
Ama ben bilinmeyen adayı bulmak istiyorum, o adaya ayak bastığımda kim olduğumu öğrenmek istiyorum. Bilmiyor musun ki, kendinden dışarı çıkıp kendine bakmadıkça kim olduğunu asla bilemezsin.
syf 36
Efendim tanıtım bülteni der ki;
“Bir adam kralın kapısını çalmış ve ona demiş ki, Bana bir tekne ver.”
Bilinmeyen adaların kalmadığına inanılan bir dönemde bilinmeyen ada arama cesaretine sahip bir adamla böyle bir cesareti görüp hayatını değiştirebileceğine inanan bir kadının büyük usta Saramago’nun eşsiz anlatısında edebiyat tarihine geçen yolculukları böyle başlar. Emrah İmre’nin Portekizceden çevirisi ve Birol Bayram’ın desenleriyle okurun minör başyapıtlarından olacaktır Bilinmeyen Adanın Öyküsü.
“Saramago görünüşte sade bir öyküyü basit bir dille ve masum karakterlerle aktarıyor; okurlar, hayalperestler ve âşıklar psikolojik, romantik ve toplumsal altmetinleri fark edecektir.”
-Publishers Weekly-
ne güzel tesadüf bende yeni yıla saramago ile başlayanlardanım ama saramago hayranlığımdan ötürü ve bu kitabını okumamıştım dedim hadi bu olsun ve çok beğendim ince ama çok düşündürücü bir kitap bence
Hoş bir tesadüf olmuş gerçekten 🙂 Saramago’yu biliyordum ama kitaplarını okumak hiç kısmet olmamıştı. Hocamın kulağımı çekmesi ile 😉 yeni yıla bu kitap ile başlangıç yapmak istedim ben de. Keyifli okumalar dilerim.
teşekkür ederim